top of page
Zig-Zag-Pattern-2048x800_edited.jpg

Rólunk

A Beszállító- és Iparfejlesztési Kutatóközpont (BIK) a 21. századi Magyarország K+F+I-intenzív iparágak gazdasági szereplőinek szakmai és piaci kihívásaira keres aktuális, releváns és előremutató válaszokat.

A BIK célja, hogy a jövőben az iparágban szerepet vállaló hallgatók (közgazdászok, mérnökök, dizájnerek, stb.) fel legyenek vértezve az iparban működő cégek aktuális elvárásainak megfelelő tudással és olyan gondolkodással, látásmóddal, ami amellett, hogy az iparági beilleszkedést jelentősen felgyorsítja, alkalmassá teszi őket a komplex ipari kihívások mentén a további folyamatos fejlődésre.

A BIK fő feladatai közé tartozik a hazai ipari termelés jelentős hányadát adó ágazatok, mint például a járműipar, a logisztika és a gyógyszeripar területén működő KKV-k hatékony és előremutató fejlesztését támogató kutatások végzése, és az eredmények oktatásba való folyamatos becsatornázása mellett az ipari kapcsolatok építése és kiaknázása, valamint az egyetemi és tudományos élet szereplőinek folyamatos tájékoztatása a kutatott területeken.

bottom of page